Aloitussivulle   Ampumataulut   Vaakunaviirit   Yhteystiedot   Toiminta   Uutiset   Kuvagalleria

Paluu kuvagallerian pääsivulle


 Vuosi 2006 


PERINNEKIVÄÄRI 150m JA 300m 24.09.2006 Hätilässä

Hämeenlinnan Reserviläiset - Aliupseerit ry:n järjestämät avoimet perinneasekilpailut on ammuttu 24.9. Hätilän ampumaradalla, lajeina perinnekivääri 150m ja 300m. Tässä muutamia kuvia kilpailusta:

E-H Res.piirien ruutiasemestaruuskilpailut, Hml-Ahvenisto , 1.-2.7.2006

Etelä-Hämeen Reserviläis- ja Reserviupseeripiirin yhteiset ruutiasemestaruuskilpailut ammuttiin Hämeenlinnassa Ahveniston radalla. Kiitokset kaikille kilpailijoille, HML Ampumaseuralle, Sotilaskotiyhdistykselle, kilpailun järjestelyissä mukana olleille, palkintojen lahjoittajille ja monille muille, joiden tuki tapahtumalle oli suuresti tarpeen. Tässä muutama kuva kilpailusta, jonka tulokset löytyvät uutissivultamme.


Reserviläisten pistoolin kuvio-osuus menossa, Veikko Alangon JanRu komennossa.


Radalla 1 Pentti Salvos HäRes tarkkana.


Aulis Lemmetty HäRes myös käsi erittäin vakaana.


Aina 5 laukauksen jälkeen luettiin tulokset tauluilla.


Tulospalvelu hikoili ratatoimistossa...


...ja kilpailijat suorituksensa jälkeen uudestaan tulostaululla.


Sotilaskotisisaret pitivät nälän loitolla maukkailla eväillä ja hyvällä kahvilla.

 

 

Ilmapistooli-CUP finaali 1.4.2006 Turengissa

Kilpailu Maj Markku Lapinleimun lahjoittamasta kiertävästä ilmapistoolista N:o 5 jatkui nyt toisen kauden. Lohkojen voittajat kohtasivat finaaliottelussa 01.04.2006 Turengissa. Finaalissa ampuivat Janakkalan reserviläiset, Janakkalan reserviupseerit ja Toijalan reserviupseerit.

Janakkalan reserviläiset ottivat tällä kertaa selvän voiton pistein 1434, toisena Janakkalan reserviupseerit 1380 ja kolmantena Toijalan reserviupseerit 1319 pistettä. Henkilökohtaisista tuloksista parhaita olivat Pentti Kinnarin ja Petri Leppäsen 366, Ville Veikko Alangon ja Jari Heinemaan 364 sekä Raimo Antilan 363. Kiertävän ilmapistoolin kilvassa Janakkalan reserviupseerit veivät tälläkin kaudella cup osuuden nimiinsä tasaisilla suorituksillaan. Toijala ja Tammela edelleenkin tasapistein toisena. Nyt kahden kauden jälkeen Janakkalalla on pisteitä 5, Toijalalla ja Tammelalla 12, Riihimäellä 20, Valkeakoskella 24, Tuuloksella 37, Lopella 39, Lammilla 40 ja kaikilla muilla kerhoilla täydet 51.

(kuvat ja teksti: Seppo Toikkanen)

 

Kerhoilta 16.3.2006

Yhteinen kerhoilta Janakkalan Reserviupseerikerhon kanssa ja yhdistysten vuosikokoukset. Paikka on Janakkalan Osuuspankin Tervakosken konttori ja kerhoillan aiheina MPK r.y:n kuulumiset ja Sovelletun Reserviläisammunnan (SRA) esittely.


Illan isäntä Juha-Pekka Arkkila toivotti reserviläiset tervetulleiksi ja kertoi samalla Janakkalan seudun talousnäkymistä ja Janakkalan Osuuspankin ajankohtaisia uutisia.
Piiripäällikkö Heikki Ali-Huokuna kävi läpi Maanpuolustuskoulutus r.y:n viime vuoden ja alkuvuoden 2006 kurssien osallistujamääriä sekä kertoi mm. koulutusorganisaation rakenteesta ja tulevasta kurssitarjonnasta. MPK r.y:n kurssitarjonnasta löytyy hyödyllisiä kursseja ihan jokaiselle.


Juha Rantala Janakkalan Resrviupseerikerhosta piti esitelmän Sovelletusta ReserviläisAmmunnasta (SRA). Hän kertoi mitä tämä maastossa tapahtuva ja todellisia tilanteita jäljittelevä ammuntajali SRA on, miten toimintaan pääsee mukaan ja vielä videomateriaalin avulla käytännön kilpailutoiminnasta.

MPK r.y. järjestää vuosittain sovellettujen ammuntojen kurssin, jossa opetellaan mm. ampujan turvallinen toiminta tehtävärasteilla ja niin monta muuta ensiarvoisen tärkeää lajiin liittyvää asiaa, että kurssin käyminen on erittäin suositeltavaa SRA-toiminnasta kiinnostuneille. Samalla kurssi antaa hyvät mahdollisuudet tutustua lajiin ja kokeilla sitä käytännössä ilman omia materiaali- ja kalustohankintoja.

 

 

Kerhoilta 2.3.2006

Yhteinen kerhoilta Janakkalan Reserviupseerikerhon kanssa, ajankohtaisena aiheena EU:n nopean toiminnan joukot. Asiaa esittelemässä majuri Jukka Saario.